(recept
si oblíbilo 36 návštěvníků)
Slaninový chleba
Potřebné ingredience
350 ml vody,440 g hladké mouky,10 dkg tmavé žitné mouky,1 lžička soli,1 lžička cukru,1lžička citronové šťávy,1 lžička drceného kmínu,3/4 sáčku sušených kvasnic. 5dkg na kostičky opečenou slaninu.použila jsem program SPRINT
Postup přípravy
Vše dáme do pekárny,pekla jsem na programu SPRINT .Slaninu jsem přidala až po zaznění signálu.
Peču v pekárně ETA HARMONY.
Moc nám chutnal.
Peču v pekárně ETA HARMONY.
Moc nám chutnal.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
belezza
(upraveno)
23. 10. 2007, 18:42
dekuji za super receptik,opravdu dobry::: jen jsem presne nevedela,jakou hladkou mouku dat....dala jsem proto 1/2 obycejne hladke bile a 1/2 chlebove hladke bile a vynikajici !!!!! misto slaniny jsem pridala opeceny Polican
backa
(upraveno)
25. 10. 2007, 16:18
@belezza
Dávám obyčejnou hladkou mouku,s tím Poličanem to není špatný nápad vyzkouším i já děkuji za inspiraci
medonoska
(upraveno)
4. 9. 2007, 22:16
Taky jsem pekla různé druhy chleba, i klobásku jsem do něj zapekla, no ten se jedl tak rychle, že ani nestačil vychladnout. Byl mňamkový, ale tohle taky nevypadá špatně, mi ten špíček rádi, ovšem někdy. Musím si říkat, že je to přece "jen " chleba, ne???? Určo ho zkusím !!
backa
(upraveno)
5. 9. 2007, 13:10
@medonoska
Posypte ten chlebík i po povrchu osmaženou slaninkou,někdy dám na vrch i plátky anglické.
Leňula*B
(upraveno)
4. 9. 2007, 15:46
tak vyzkoušeno, a moc dobrej, fakt moc děkuji, jsme nadšená
backa
(upraveno)
4. 9. 2007, 19:39
@Leňula*B
Díííky,hlavně když Vám chutnal to je nejdůležitější
KOLARI
(upraveno)
8. 8. 2007, 10:18
Přestože jsem nezjistila, které kvasnice používáte, včera jsem Váš recept zkusila. Mám kvasnice s modrým ptákem - dala jsem dvě kávové lžičky a pekla. Chlebík se podařil, chutnal všem. Možná jen přidat trošičku víc soli a na můj vkus byl víc buchtový. Příště bych asi změnila poměr hladké a žitné mouky nebo namíchala ještě nějakou. Nejsem tak zdatná, takže nevím, co by to udělalo v případě pečení na programu SPRINT. Máte-li nějakou zkušenost, poraďte a za recept moc děkuji.
KOLARI
(upraveno)
7. 8. 2007, 15:01
Prosím, jaké kvasnice používáte?
backa
(upraveno)
11. 8. 2007, 17:45
@KOLARI
Dobrý podvečer, pokud mám tak nejlepší jsou s .modrým ptákem Určitě si můžete poměry mouky upravit dle své chutě.Na tom nic nepokazíte. Já jsem ho dělala poprvé a chutnal nám tak jsem ho poslala.